Utolsó kommentek:

Csányi Viktor 2017.12.10. 10:30:22

@w9alaki: Azért a semennyit az elég durva csúsztatás. A Parlament (mínusz Kossuth tér), a Mátyás templom és a Vigadó felújításának nagyobb része, az esztergomi Bazilika, a pannonhalmi Főapátság, a milleneumi földalatti, a Széchenyi, a Rudas és a Rácz fürdő, a Szabadság-híd, a Vásárcsarnok, a Zsinagóga, de pl. a Keleti homlokzatának felújítása is (ami ott meg is állt) a ballib kormányok idején történt. Meg történt volna a Várkert bazár vagy a Szépművészeti Múzeum felújítása is, ha kerületi önkormányzatok nem tesznek lépten-nyomon keresztbe (vagy einstandolják ők is a dolgokat, mint tette azt a Fideszes vezetés a Városligettel és a Margitszigettel)...

Bejegyzés: Barokk királyi palota vasbetonból

w9alaki 2017.12.09. 20:57:06

@Girhes Joe: Tökéletesen egyetértek. A modern épületek 99%-a építész-tervezői szempontból értéktelen, még tisztes iparosmunkának sem mondható. A modern "építészek" alázkodjanak meg egy kicsit, és merjenek tanulni régebbi korok nagy mestereitől. Érdekes, hogy mintegy száz éve ez még ment. Valahol a 2. vh. után csúszott félre valami. Addig a városok többé-kevésbé harmonikusan fejlődtek, az újabb divatok mindig úgy hoztak újat, hogy közben tudtak és akartak illeszkedni a régihez is. A 2. vh. után kezdődött az, hogy a rondát kezdtük szépnek nevezni, és a gyönyörű városainkat telehánytuk rondánál rondább jellegtelen kockákkal. Ideje, hogy ez a trend megforduljon, és az építészet visszataláljon a rendeltetéséhez, nevezetesen ahhoz, hogy az épületeket, városokat használó embereket szolgálja.

Bejegyzés: Barokk királyi palota vasbetonból

w9alaki 2017.12.09. 20:43:52

@Gregersen Nils: Helyes, nézzük csak meg, a ballib kormányok mennyi műemléket raktak rendbe. Ja, meg is van. Semennyit.

Bejegyzés: Barokk királyi palota vasbetonból

tehtube 2017.12.09. 10:03:30

@Gregersen Nils: rendkivül sokat raktak és raknak rendbe. A mind jelző gyakorlatilag mást jelent, kb. azt hogy jusson minden magyarra három vastüdő

Bejegyzés: Barokk királyi palota vasbetonból

FeSa13 2017.10.14. 22:59:31

és ne akarja megmagyarázni senki, hogy ízlések és pofonok mert manapság semmilyen esztétika nem cél csak a profit

Bejegyzés: Egy pesti bérház sírjára…

FeSa13 2017.10.14. 22:57:00

Ez nem fejlődés hanem ingatlan spekuláció!
Annak idején a Pilvax kávéházat is fejlődés címén bontották le.
Érezzük-e, hogy ma milyen fontos kulturális és nemzeti érték lenne?
Egyszerűen megloptak minket és az elkövetkező generációkat.
Ma is ugyanez történik!
A pesti bérházak száma már nem sok, szinte csak a belső kerületekben vannak.
Budapest az ilyen házak miatt volt szép és látogatott. Ma már minden kerületben megtöri az egységet egy ocsmány, modern, olcsó valami. De ha valaki még mindig nem értené, hogy miért siránkozunk az látogasson el ide mert bizony ez is csak egy bérház belső:
www.youtube.com/watch?v=dPSnUPCEpNg

Bejegyzés: Egy pesti bérház sírjára…

Albu 2017.08.28. 20:11:11

Ez az első villamos motorkocsiüzemre épült földalatti vasút, idegen néven metró a világon. Az ezredéves kiállítás kedvéért épült. A járművek 77 éven át közlekedtek. Alkalmasak voltak visszatápláló fékezésre száz éve. A megnyitáskor jegyautomaták voltak. 90 másodpercenként tudott járni az utolérés ellen biztosító berendezésnek köszönhetően. Berlin és Moszkva ide járt tanulmányozni a Siemens mintaprojektjét.

Az operánál sosem volt fedett a lejáró. A többi pedig állítólag évtizedekig a vágóhídi főműhelyben volt darabokban, de ezt utóbbit nem mondhatom biztosra.

Bejegyzés: Ha metró, akkor modern!

FeSa13 2017.06.29. 21:34:19

Ma itt tart az építészet. Egyszerű formák, olcsó anyagok, üveg, üveg kivilágítás.
Üveg, üveg és megint csak üveg. Ami pár év múlva így néz ki. Manapság is ugyanilyeneket húznak fel. Pl.: Corvin negyed Ez sajnos azt jelenti, hogy úgy fog pár év múlva kinézni a főváros mint Dunaújváros.
Köszönjük kortárs építészek és vállalkozók!

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

bajan 2017.01.21. 07:25:25

Ahhoz kepest ami az iras bevezetojeben van, nem lett mas mint puszta kakan is csomot kereses... Megkerestel 5-8 hibat es azt leirtad. Mi van a lenyeggel, a vikingek bemutatasaval? Az hiteles? Mennyire az? Tenyleg ilyen volt a tarsadalmuk, a ruhazatuk, a falvaik, a szokasaik? Stb.

Gyenge ez igy na.

Bejegyzés: Game of Vikings

Bicepsz Elek77 2016.11.29. 14:21:37

Ma igen. Meg a harcos nőket is tulzasba vittek egy kisse. Amugy az Angliaban jatszodo reszek elegge valosaghuek, de a franciat eltuloztak. Altalaban minden sorozat hibaja, hogy egyre több es szebb a diszlet es laposabb a történet!!
De ugye egyszeri angolnak francia=liliomos kiralyi korona, idiota bajusz, affektalos beszed

Bejegyzés: Game of Vikings

Margó Kőrösy 2016.08.23. 16:57:02

@_UnderCover_: üdítő látvány. ha lenne lehetőségem, fotóznám, eltenném emlékbe. sok, kedves, sőt meglepően jó alkotást láttam már. miért is kell eltörni a kezét?

Bejegyzés: Örökség-e a graffiti?

Ződ2000 · http://autossagok.blog.hu/ 2016.08.12. 19:44:35

Vannak szép épületek ebből a korból, de azok sem öregedtek túl júl.

És ezek fényévre vannak azoktól a megóvásra méltó daraboktól.

Ráadásul a tartósságuk sem az igazi, és ha végre kikopnak, jobb lenne igazodni az 50-100 évvel idősebb környezetük által biztosított városképhez...

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

Sztavrosz7 2016.08.12. 18:43:27

Csak egy tipp:
A Konsumex székház így felújított állapotában, éjszaka kivilágítva azért eléggé impozáns.
Szép vagy sem, illeik-e a környezetébe vagy sem, egyrészt ízlés kérdése, haladunk is a korral egy modern épület is lehet szép. A Délit imádom, korát megelőző formaterv és használhatóság.
De megkérdezném azért a minden szocreált eltűntetni kívánóktól: Jó az ha egy kor minden emlékét megsemmisítjük? Biztos hogy nem erősebb az emlék és az eziránti elutasítás a reális nézőponttól? Peróbáljunk már néha elvonatkoztatni a politikától és úgy szemlélni dolgokat.
Én személy szerint giccses túlzásnak tarom a Barokkot és ezért sem szeretem. Mégis ma mindent ami barokk vagy neobarokk megőrizendőnek tartunk. Pedig egyáltalán nem biztos hogy mind megérdemli. Például a 3 méteres belmagasságú belvárosi sötét körfolyosós épületek. Én azokat tüntetném el.

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

Sztavrosz7 2016.08.12. 15:51:27

Mondjuk a Teve utcai székház egy hajszállal sem szebb ezeknél.

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

gigabursch 2016.08.11. 17:51:24

DÓZER!

Nem való ezeknek a torzszülötteknek semmi, ami a megőrzésüket indokolná.

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

AlbaZen 2016.08.11. 17:50:15

Nem attól kellemes egy város képe, hogy milyen stílusban rakosgatták le az épületeket, hanem ha az adott ország és város elég gazdag és igényes ahhoz, hogy minden épületét tip-top állapotban tartsa és a bontandókat elbontsa, az infrastruktúra pedig iszonyatosan fejlett.

Tehát a csóróság és igénytelnség ronda városokat, a gazdagság és szorgalom kellemes városokat eredményez. Az már csak hab a tortán, ha építészetileg harmónikusan vannak összehangolva az épületek.

Jó ízlés elleni bűnöket a leggazdagabb országokban is követtek már el.

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

rezgaras 2016.08.11. 17:49:00

Aztán vajon amit a helyükre építenek, az jobb lesz?

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

Killary Fucking Clingon 2016.08.11. 10:22:32

Ezeket az építményeket csak valami építész-pornó rajongó tudja szeretni..valami olyan kocka és geek aki a bulákból is a 60 évek hónaljkutya és kozák kucsma viseletű pinára gerjed. Nyugodtam lehet zörögni a bontógépekkel..

Bejegyzés: "Védtelen örökség"

Spacecake 2016.08.11. 07:19:40

Phej de randák...de a Nándor u.ba (a Várba)odacseszni azt az ocsmány villamoselosztót az meg egyenesen bűntett.

Bejegyzés: "Védtelen örökség"